Nu kan alla testa sig gratis för Covid-19

Nu ska alla invånare i Region Stockholm få möjlighet att testa sig gratis för covid-19, både för pågående sjukdom och för antikroppar som tecken på genomgången sjukdom.

Uppdaterad: 2020-06-24

Region Stockholm erbjuder för närvarande två olika flöden för provtagning, ett för dig som har symptom och ett för dig som har haft symptom och har varit frisk i minst två veckor.

För dig som är sjuk

Om du är sjuk och vill testa dig ber vi dig att först svara på frågor om ditt hälsotillstånd i vår app Vibblaby Videobesök. När du svarat på frågorna i appen får du, under våra öppettider, en kod.

Sedan loggar du in på 1177.se. Här använder du din kod för att boka och beställa din provtagning. Beroende på vilket prov du ska ta kommer det erbjudas olika alternativ.

Efter 2-7 dagar är ditt provsvar klart. Då får du ett meddelande från 1177. Du kan logga in och läsa ditt provsvar på 1177.se.

Om ditt provsvar är positivt och du har frågor kring detta kan du boka tid för videobesök eller fysiskt besök hos oss.

Även om ditt provsvar är negativt är det viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

För dig som varit frisk i 14 dagar

För dig som är frisk och undrar om du har antikroppar mot Covid-19 finner du information om hur du gör för att testa dig på denna sida på 1177.se.

Om Vibblaby Videobesök

Appen Vibblaby Videobesök kan laddas ner kostnadsfritt från Appstore och GooglePlay. Du loggar in i appen med mobilt BankID. Läs mer om appen Vibblaby Videobesök här: https://vibblaby.se/video

För dig som inte har BankID, smarttelefon eller läsplatta

Om du inte har de tekniska förutsättningarna för att kunna beställa provet själv digitalt kan du kontakta oss för hjälp med detta. Vi ber dig som är frisk och vill testa dig att inte ringa till oss direkt på måndag morgon. Detta eftersom vi då inte kommer hinna med att hjälpa de patienter som är sjuka.

Mer information om Covid-19 och provtagningsflödet

Du hittar mer information om hur flödet går till steg för steg på vår sida om Covid-19 genom att klicka här: Om Covid-19

Mer information om provtagning

Läs mer om hur provtagningen går till på 1177.se https://www.1177.se/stockholm