side-area-logo

Covidtestning för reseintyg

PCR- och antingen-test för reseintyg

Här kan du boka tid för PCR- och antigen-test mot covid-19 samt få ett reseintyg. Var vänlig kontrollera vad som gäller avseende testning för det land du ska resa till.

PCR- test (NAAT)

PCR-testet (NAAT) visar om du har covid-19. En sköterska tar provet genom att föra in en testpinne i näsan. Om testet är negativt får du ett covidbevis. Folkhälsomyndigheten rekommenderar inte att du testar dig igen om du har testat positivt för covid-19 de senaste sex månaderna.

Antigentest (RAT)

Antigentestet kallas även för snabbtest och visar om du har en pågående covid-19-infektion. Du kan endast testa dig för reseintyg om du inte har symptom vid tillfället för provtagningen. En sköterska för upp en provtagningspinne i din näsa för att ta ett prov. Om testet är negativt får du ett covidbevis.

Kom ihåg passet eller ID-kortet

När du kommer för provtagning så behöver du ta med dig det pass eller ID-kort som angetts i bokningen. Detta gäller även för alla andra personer som du bokat tillsammans med dig. Detta så att vi kan utföra legitimationskontroll vid provtagningen.

Om intyget

Vibblaby Husläkarmottagning är ansluten till E-hälsomyndighetens e-tjänst covidbevis. Det innebär att ditt negativa test för covid-19 automatiskt kan lagras i ett covidbevis. Du kan använda covidbeviset vid resor i Europa.

Observera att om du har en digital brevlåda så kommer ditt intyg att skickas dit. Intyg för barn skickas till barnets digitala brevlåda (enligt krav från eHälsomyndigheten). Intyget kan, om du begär det, skickas till dig via 1177 Vårdguidens e-tjänster. Om du inte har en svensk e-legitimation så måste intyget hämtas på mottagningen.

Image