side-area-logo

Om Covid-19

Här hittar du all aktuell information om Covid-19

Med gemensamma krafter, omtänksamhet och tålamod bromsar vi spridningen av covid-19. Håll avstånd till andra, tvätta händerna ofta och stanna hemma, även om du bara känner dig ``lite förkyld``.

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner ofta om förkylning eller influensa, med feber och hosta. En del har andra symtom. Det är viktigt att du stannar hemma till dess du känner dig frisk. De flesta blir inte svårt sjuka, men en del behöver vård på sjukhus.

Kunskapen  om covid-19 ökar successivt. Informationen uppdateras regelbundet kontinuerligt och följer rekommendationerna från myndigheterna, till exempel Region Stockholm och Folkhälsomyndigheten.

Image module
Om Covid-19
och coronavirus

Covid-19 är en infektionssjukdom som orsakas av ett virus. Sjukdomen påminner ofta om förkylning eller influensa, med feber och hosta. En del har andra symtom. Det är viktigt att du att du stannar hemma till dess du känner dig frisk. De flesta blir inte svårt sjuka, men en del behöver vård på sjukhus.

Image module
Provtagning
avseende Covid-19

Om du är symptomfri och behöver testa dig för ett reseintyg kan du boka tid för detta direkt på denna sida.

De flesta med symtom på covid-19 behöver inte testa sig, men en del behöver göra det. Det gäller om du arbetar inom hälso- och sjukvården eller inom äldreomsorg samt du som bor på äldreboende eller har hemtjänst. Du kan också behöva lämna prov om du söker eller får vård för något annat.

Image module
Vaccinering
mot Covid-19

Det bästa sättet att skydda sig mot att bli allvarligt sjuk av Covid-19 är genom att vaccinera sig.

Från den 1 september fortsätter vaccinationskampanjen mot Covid-19. Läs mer om vad som gäller på denna sida.

Image module

Om covidbevis

EU:s digitala Covidbevis är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19.

Du kan också boka tid hos oss för ett testbevis. Då tar vi antingen ett antigentest eller ett PCR-test först och utfärdar sedan ett testbevis till eHälsomyndighetens tjänst för detta.